woensdag 27 maart 2013

bizar

hoi Els en Sonja,

het barre weer van de afgelopen dagen creëert bijzondere effecten in de natuur. omdat het lente is begint er van alles te groeien, maar wind en water weigeren hun kille greep op de wereld los te laten en houden het voorjaar in ijs gevangen.



het levert fascinerende beelden op, vooral langs de oever van de Zijl waar het aanstormende en opspattende water bevriest zodra het op de rozerode toortsen van het groot hoefblad neerslaat. 


dit proces herhaalt zich uur na uur, dag in dag uit, en resulteert in een buitenaards ijslandschap. een invasie van kristallen mini-ruimtescheepjes die onze wereld komen verkennen.....

groetjes van helga

1 opmerking:

  1. Wow, Helga, dat je daar getuige van mag zijn en het hebt kunnen vast leggen, SUPER foto's. Stuk voor stuk vanwege het geen er op te zien is, maar natuurlijk ook vanwege het 'natuurverschijnsel' wat als iets buitenaards ervaren kan worden.
    Het water moet daarvoor wel iets 'wilder'voor zijn dan in onze slootjes, misschien had ik de Vinkeveense plassen toch even met een 'koud' bezoek moeten vereren.

    BeantwoordenVerwijderen